Eric Pearl

Internationaal erkend healer Eric Pearl was te gast bij vele televisie programma’s, zowel in de Verenigde Staten als in de rest van de wereld, sprak op uitnodiging voor de Verenigde Naties en er zijn vele publicaties verschenen over zijn seminars, waaronder in de New York Times  .

Als chiropractor had Eric al twaalf jaar lang een zeer succesvolle praktijk tot hij op een dag van zijn patiënten te horen kreeg, dat ze zijn handen op hun lichaam voelden, terwijl hij ze niet fysiek had aangeraakt. De eerste maanden had hij blaren in zijn handpalmen en druppels bloed. Al snel rapporteerden patiënten miraculeuze genezingen van epilepsie, chronisch vermoeidheid syndroom, multiple sclerosis, reuma, arthritis, geboorteafwijkingen en andere serieuze aandoeningen. Dit gebeurde allemaal als Eric simpelweg zijn handen in hun buurt hield en tot op de dag van vandaag gebeurt dit nog steeds.

Healingen van zijn patiënten zijn tot dusverre verschenen in zes boeken, waaronder Eric’s eigen internationale bestseller The Reconnection: Heal Others, Heal Yourself, inmiddels verschenen in 27 talen. De Nederlandse versie luidt: De Reconnectie – heel anderen, heel jezelf, uitgegeven door uitgeverij Petiet.

De in Los Angeles woonachtige Eric geniet grote belangstelling van eerste klas artsen en medische wetenschappers van ziekenhuizen en universiteiten wereldwijd, o.a. Jackson Memorial Ziekenhuis, UCLA, Cedars-Sinai Medical Center, de universiteit van Minnesota, University of Miami Medical School en de universiteit van Arizona, waar hij werkte met medici op verzoek van Dr. Andrew Weil.

Eric reist gedurende het gehele jaar de wereld rond om het licht en de informatie van de Reconnective Healing in de wereld te zetten. Hij leert je hoe je dit nieuwe en allesomvattende spectrum van helende frequenties kunt activeren en gebruiken die energie-healings en technieken ver overstijgen om een nieuw niveau van healing te bereiken. Tot nu toe heeft hij meer dan 30.000 Reconnective Healing Practitioners in meer dan 55 landen opgeleid, om zo een generatie van healers wereldwijd tot stand te brengen.

Het ontstaan

Voordat hij ontdekte, dat hij opeens kon healen, had Eric al 12 jaar een bijzonder succesvolle praktijk voor chiropractie. In augustus 1993 merkte hij op, dat hij een bijzondere “gave” ontvangen had. Na 12 jaar praktijk op een traditionele manier, werd hij opeens een doorgeefluik voor een andere manier van genezing: een geleider, waarlangs helende energie stroomt.

Nu hij veel op reis is, kan Eric zijn chiropractie praktijk niet meer uitoefenen, maar door seminars en privé- sessies blijft Eric mensen helpen met uiteenlopende aandoeningen als kwaadaardige tumoren, Aids en HIV, chronisch vermoeidheids syndroom, aangeboren afwijkingen en afwijkingen aan het skelet.

Opgeleid tot doctor in chiropractie aan het Cleveland College voor chiropractie in Los Angeles, leidde Eric in de jaren 80 en 90 één van de grootste chiropractie praktijken in de wijde omgeving van Los Angeles. Hij werd wel de chiropractor van de “stars” genoemd en was zowel erg succesvol als populair. Hij was een van de weinigen, die naast conventionele chiropractie ook pure, lang vergeten technieken gebruikte.

Nu hij op een andere wijze werkt, zien patiënten (en hun artsen!) het effect van healings, die plaats vinden doordat Eric gewoon zijn handen in hun buurt houdt.